Somló galuska Ennek a története...:) Nagy fiam délután fel hívott,h nem sütnék-e valamit pl somlóit Erre én,majd a hétvégén. Kicsit aludtam délután...és képzeljétek a somlóiról álmodtam...,de azt,h nem sikerült. Ezek után megsütöttem...és sikerült.:):)
recept
somlói galuska
Beáztatom a mazsolát,rum aromás tejbe
a diót összekeverem cukorral
Sütünk egy piskótát
4 tojás
4 lapos evő kanál cukor
4 evő kanál liszt.
0.5 sütőpor
A tojásokat szét választom,a sárgájába teszem a cukrot,de egy kicsit hagyok a fehérjébe is,bele reszelek egy citrom héját,és habosra keverem
utána felverem a tojás fehérjét,amibe bele tettem a maradék cukrot,és csipet sót.
Ezeket összekeverem,és egy sütő papírral bélelt tepsibe teszem,és meg sütöm.
Nekem 20 perc mert villany sütőm van.
Ha meg sült konyharuhára borítom,és egy nedves kendővel áttörlöm a sütő papírt,így könnyen le lehet húzni a piskótáról.
Sárga krém.
1 vaníliás pudingot megfőzök 5 dl tejben,és 3 kanál cukrot adok hozzá,és
2 cs vanília cukrot
Csoki öntet
3 evő kanál kakaót összekeverünk,1 kanál lisztel,és 4 evő kanál cukorral,és 7 dl vízben megfőzzük,mehet bele még,pici rum is.
1 percig főzöm,h ne érezzen rajta a liszt íz:)
A piskótát meg kenem a sárga krémmel,és elkockázom.
Előveszek egy tálat,aminek az aljára csoki öntetet teszek,és erre helyezem a piskóta kockákat,amit megszórok cukrozott dióval,és mazsolával,és újra csoki öntet.
Ezt addig folytatom,míg el nem fogy a piskóta.
A teteje csoki öntet legyen,amit tejszín habbal díszítünk.
nagyon finom
Utolsó kommentek