Pándi meggytorta Hozzávalók: A piskótához: 3 egész tojás 17 dkg kristálycukor 14 dkg friss meggy 3 evőkanál tej (2,8 %) 1 dl olaj 7 dkg vaj (olvasztott) 19 dkg liszt 1 csomag sütőpor fél citrom reszelt héja és leve 2 csipet fahéj Az alapkrémhez: 2 dl tej 8 dkg kristálycukor 10 dkg tojássárga 7 dkg fehércsokoládé (valódi) 15 dkg mascarpone A meggytöltelékhez: 36 dkg fagyasztott meggy 2 dl meggylé 3,5 dkg pudingpor 7 dkg kristálycukor fél citrom reszelt héja negyed citrom leve 2 csipet fahéj 6 ml Cherry brandy A betöltéshez: 40 dkg alapkrém 20 dkg tejszínhab 4 dkg főzött zselatin Elkészítés: Az egész tojást a cukorral felmelegítjük, majd kemény habot készítünk belőle. Egy edénybe belemérjük a meggyet, enyhén darabos péppé törjük, majd hozzátesszük az olajat, a vajat, a tejet, a citromot, és jól elkeverjük. Ezután a felvert tojáshabot is hozzáadjuk, és lazán elkeverjük. Kimérjük a szárazanyagokat, és folyamatos keverés közben óvatosan hozzáadjuk a tojásos alaphoz. A bekevert massza enyhén folyós állagú lesz. A bekevert piskótát három tortaformába töltjük, és 210 fokon 10-12 percig sütjük. A piskóta nagyon puha, laza szerkezetű, ezért sütésnél vigyázzunk, nehogy kiszáradjon. Sütés után a felületét meghintjük cukorral, majd rárakunk egy sütőpapírt és azonnal megfordítjuk. A tejet a cukorral és a mascarponéval felforraljuk, hozzáadjuk a fehér csokoládét, majd folyamatos keverés közben újraforraljuk. Ekkor hozzácsurgatjuk a tojássárgáját, amivel besűrítjük. Végül, még forrón összeturmixoljuk. A meggyet ledaráljuk, majd a citromhéjjal és citromlével elkeverjük. A pudingport feloldjuk a meggylé egy részével, a többit pedig felforraljuk a cukorral, majd a pudinggal besűrítjük. Ekkor hozzáadjuk a meggyet, és tovább kevergetjük, míg egyet rottyan. A tortát tortaformába töltjük. A piskótákat megkenjük meggykrémmel. A tejszínes krémet három részre osztjuk, majd a piskótával megegyező vastagságban betöltjük a tortát. Végül a tetejét simára kenjük. A tortát finomra darált pörkölt dióval vonjuk be, minden szeletre tejszínrózsát nyomunk, majd csokoládépasztillával, megygyel és zöld marcipánlevelekkel díszítjük. |
Utolsó kommentek