Hoztam egy finom tortát,ZV-nek és Varnyúnak...és mindenkinek aki ide jön.
vágjatok belőlle nyugodtan....nagyon finom
Ezt a tortát a Zilah cukrászdából kaptuk,mert ez az év tortája címet nyerte el...
A neve...PÁNDI MEGGYTORTa..és mi meg kaptuk kicsiben,amit elhoztam nektek.
Idén is a leghíresebb cukrászok és cukrászdák versengtek azért, hogy elkészítsék hazánk születésnapi tortáját. Az idei évben 15 torta pályázott a címre, amelyet 2007-ben a Madártej torta, 2008-ban a Szatmári szilvatorta nyert el. A szakmai zsűri az előválogatás során 3 tortát választott ki, így a tavalyi győztes Zilah kávéház Pándi meggytortája, a balassagyarmati Orchidea cukrászda Borkirály, valamint a Budakeszi Gina cukrászda Mákos guba tortája versenyezhetett a címért. A torta akció sikerét jelzi, hogy az előző évek Ország Tortáiból több tízezer szelet fogy évente, mivel több száz cukrászdában egész évben lehet kapni az ünnepi desszertkülönlegességet. A tavalyi győztes Szatmári szilvatortából augusztus 20-án csak a Kossuth téren néhány óra alatt 4500 szelet, míg országosan több mint 35 ezer szelet fogyott.
Pándi meggytorta Hozzávalók: Elkészítés: Az egész tojást a cukorral felmelegítjük, majd kemény habot készítünk belőle. Egy edénybe belemérjük a meggyet, enyhén darabos péppé törjük, majd hozzátesszük az olajat, a vajat, a tejet, a citromot, és jól elkeverjük. Ezután a felvert tojáshabot is hozzáadjuk, és lazán elkeverjük. Kimérjük a szárazanyagokat, és folyamatos keverés közben óvatosan hozzáadjuk a tojásos alaphoz. A bekevert massza enyhén folyós állagú lesz. A bekevert piskótát három tortaformába töltjük, és 210 fokon 10-12 percig sütjük. A piskóta nagyon puha, laza szerkezetű, ezért sütésnél vigyázzunk, nehogy kiszáradjon. Sütés után a felületét meghintjük cukorral, majd rárakunk egy sütőpapírt és azonnal megfordítjuk. A tejet a cukorral és a mascarponéval felforraljuk, hozzáadjuk a fehér csokoládét, majd folyamatos keverés közben újraforraljuk. Ekkor hozzácsurgatjuk a tojássárgáját, amivel besűrítjük. Végül, még forrón összeturmixoljuk. A meggyet ledaráljuk, majd a citromhéjjal és citromlével elkeverjük. A pudingport feloldjuk a meggylé egy részével, a többit pedig felforraljuk a cukorral, majd a pudinggal besűrítjük. Ekkor hozzáadjuk a meggyet, és tovább kevergetjük, míg egyet rottyan. A tortát tortaformába töltjük. A piskótákat megkenjük meggykrémmel. A tejszínes krémet három részre osztjuk, majd a piskótával megegyező vastagságban betöltjük a tortát. Végül a tetejét simára kenjük. A tortát finomra darált pörkölt dióval vonjuk be, minden szeletre tejszínrózsát nyomunk, majd csokoládépasztillával, megygyel és zöld marcipánlevelekkel díszítjük. |
Utolsó kommentek